Лукойл Академик загуби от белгийския Антверп с 63:71 в мач от група "Р" на Топ 32 на турнира Европейската купа на ФИБА. Двубоят се игра в Ботевград, а това бе трето поражение за тима от Правец, който има и една победа. До края на групата Лукойл Академик има гостуване на ЧЕЗ Нимбурк и домакинство на Вентспилс.

"Допуснахме доста грешки при отворени стрелби. Притеснявах се от играта в защита, но накрая се справихме. Днес обаче проблемът ни бе в нападението. 19 грешки в този мач и 21/5 от тройката е катастрофа. Основни единици не се представиха на нужното ниво. Няма да влизам в подробности кой е, но накрая отборът губи. Лукойл губи мача, защото основни играчи изневериха", заяви Тони Дечев пред БНТ след края на мача.

"Имаме още два мача, трябва да победим Нимбурк и Вентспилс с повече от 8 точки разлика, с колкото загубихме. Не съм смятал, но при две победи ще прескочим групата. Нашият отбор не се е задоволил, че преминахме първата фаза. Мислехме, че във втората фаза ще ни бъде по-леко, но започна да се трупа и умора. Започнахме да играем зле и в нападение, няма агресия, няма мощ. Нещо не се получава", добави наставникът.

Той бе попитан и за представянето на американеца Донел Тейлър, който не отбеляза нито една точка при деветте си стрелби в днешния мач: "Ние избрахме Тейлър да ни помогне в атака. Не мисля, че е вариант да го сменяме. Не можем да предприемем действия да го сменим на толкова ранен етап. Трябва да си направим анализ дали ни е помогнал и тогава ще видим какво ще правим."