Шампионът на България Лукойл Академик отпадна от евротурнирите, като другата седмица ще изиграе последния си мач за сезона в турнира за Купа ФИБА Европа. "Студентите" загубиха тази вечер гостуването на ЧЕЗ Нимбурк със 78:85, а с това и шанс за продължаване в следващата фаза на надпреварата.

Първото полувреме на мача в Чехия беше равностойно, но както в последните си няколко двубоя на европейската сцена българите се сринаха през третата част, когато съперникът им натрупа преднина. Все пак тимът на Тони Дечев беше близо до обрат в края, но нямаше как да стопи 20 точки разлика за 9 минути.

Така Лукойл Академик до момента има 1 победа и 4 загуби и е на последно място в групата. ЧЕЗ Нимбурк пък е трети с 2 успеха и 3 поражения.

Другата седмица в Ботевград "студентите" ще приемат Вентспилс, като срещата ще е без значение за българския шампион, който няма шанс да се измъкне от последното място в групата.

Донел Тейлър беше най-резултатен за Лукойл Академик в Прага с 18 точки, Филип Барович и Павлин Иванов добавиха съответно по 16 и 13 точки.

Майкъл Диксън беше най-резултатен за домакините от ЧЕЗ Нимбурк - 23 точки.