Баскетболният шампион на България Лукойл Академик ще участва в Еврокъп през новия сезон 2013/2014, стана ясно на пресконференция на отбора, която бе дадена днес.

„Ние сме водили доста разговори. Миналата година бяхме стигнали по-напред от тази в разговорите за участие във ВТБ лигата. В момента големият ни проблем е залата. Таксата за „Арена Армеец” е около 20 000 лева, а общо домакинствата ни ще излязат около 300 000. Плюс пътуване, престой и тренировки, това е проблемът ни. Залата в Ботевград трябваше да бъде готова, но не става. Все още не сме изпратили писмо, чакам срещата с президента на клуба, за да отговорим на ВТБ лигата какво ще бъде нашето бъдеще по отношение на това участие”, каза Сашо Везенков.

„Няма да участваме в квалификациите за Евролигата, опитахме веднъж, стига толкова. Евролигата е много комерсиален турнир, а видяхте, че миналата година направихме турнир с Барселона, Панатинайкос и Цървена Звезда и имахме 4000 души в зала „Арена Армеец” и интересът не беше огромен. В Евролигата се гледа посещаемост, телевизионни права и много неща, на които в България не отговаряме.”