Шампионът Лукойл Академик и вторият "Левски" записаха победи в последните си мачове от редовния сезон в мъжката ни Национална баскетболна лига. Възпитаниците на Марин Докузовски постигнаха лесен успех над Балкан в Ботевград с 98:49 точки.

За Лукойл Академик шестима играчи завършиха с двуцифрен точков актив, но най-резултатни бяха Ламонт Мак с 20 точки и 8 борби и Бруно Шундов с 19 точки и 11 борби. За Балкан с 14 точки завърши Димитър Филипов.

В София "Левски" победи Евроинс Черно море с 93:81. За "сините" с 35 точки завърши Арън Харпър, който добави 5 борби и 4 асистенции. 18 точки вкара Джаред Хауъл, а 15 - Павел Иванов. За "моряците" с 18 точки се отчете Симеон Илиев, а с 16 - Николай Колев.

Рилски спортист очаквано спечели гостуването си на последния Черноморец (Бургас) със 102:70, но това не промени позицията на отбора в крайното класиране на НБЛ. "Скиорите" завършват на 4-ото място, след като Ямбол победи Спартак (Плевен) с 97:83 и запази 3-ата си позиция.

Така състезателите на Росен Барчовски ще имат за съперник в 1/4-финалите Евроинс Черно море. Черноморец пък завършва последен и ще има най-тежката задача в първия кръг на плейофите, срещайки Лукойл Академик.