Лукойл Академик ще играе във финала за Купата на България по баскетбол. “Студентите” победиха Рилски спортист с 85:68 в първия полуфинал. Успехът е ценен за тима на Йовица Арсич, тъй като миналата година именно отборът от Самоков ги отстрани в същата фаза.

В началото на мача разликата в класата на двата тима се видя и без да блести Лукойл поведе с 6:2. До края на частта Тодор Стойков и компания водеха с 14 точки – 25:11. След кратката почивка “скиорите” намалиха разликата, но с блестяща игра на Стойков тимът от Правец водеше със 17 точки – 49:32 след десетте минути.

След полувремето Рилски спортист стопи разликата до 9 точки. Третата част завърши при 61:52 за Лукойл. В последните десет минути шампионите повишиха успеваемостта си пред коша и спечелиха с 85:68.

Най-резултатен за победителите бе Брендън Хийт с 16 точки, а Девин Грийн и Доминик Джеймс приключиха съответно с по 13 и 11. Александър Груев бе най-добрият реализатор в мача с 18 точки за Рилецо, а Димитър Караджовски и Драгомир Мароевич добавиха 16 и 12.

Вторият полуфинал между носителя на трофея “Левски” и Ямбол в от 20,00 часа./БЛИЦ