Ръководството на Лукойл Академик отчете сериозни приходи от домакинството на АСВЕЛ (Вильорбан) в турнира Еврокъп. Точно 4164 души са закупили билети, за да гледат от трибуните на "Арена Армеец" победата на "студентите" над най-именития баскетболен клуб с 66:62 във вторник.

В залата обаче присъстваха още около 2000 души, според официалната статистика на срещата. По-голямата част от тях са били на събитието с пропуски от клуба на Лукойл и с акредитации от медиите, уточняват от ръководството.

Така за пръв път, откакто участва в евротурнирите Лукойл Академик може да се похвали с приходи от продажба на билети, които надхвърлят 20 000 лева, пише ТВ7. Това е вторият мач на отбора в новата "Арена Армеец", след като "студентите" играха там и срещу чешкия Простейов в квалификациите на Еврокъп. След седмица селекцията на Йовица Арсич приема в залата един от фаворитите в Група "D" - Валенсия.

Лукойл е единственият отбор в групата, който не познава вкуса на загубата след първите два кръга. "Студентите" са едноличен лидер в класирането с победи над Остенде като гост в Белгия и над АСВЕЛ в София. Валенсия отстъпи като гост на АСВЕЛ и надви трудно Остенде.