Лукойл Академик се класира за втори пореден път на финал в турнира за Купата на България. Шампионите надвиха домакина Балкан с 85:68 (22:21, 18:16, 19:17, 26:14) и стъжниха Ботевград. Залата на "зелените" беше изпълнена до краен предел, като целият град се канеше да празнува след мача.  

Двубоят беше равностоен, като Лукойл водеше през повечето време до 35-ата минута. Именно тогава тимът нанеса своя удар с поредица от точки и така пречупи ботевградчани.

На финала утре "студентите" ще гонят първа Купа на България от 2013 година, като ще срещнат победителя от мача Рилски спортист - Берое, които спорят по-късно днес. Преди това от 14:30 пък Балкан ще се изправи за бронза срещу тима от Самоков или старозагорци.

Сърбинът Бранислав Ратковица изигра силен двубой за Лукойл тази вечер и завърши с 22 точки и 8 асистенции. С дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби се включи Желко Шакич, а с по 9 точки се отчетоха Павлин Иванов и Димитър Димитров. За домакините от Ботевград най-резултатен със 17 точки стана Цветослав Острев, а 15 добави Мартин Дурчев.