Новият селекционер на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев обяви, че ще обяви своя щаб и състава на представителния тим едва след края на шампионата. Той призна, че към момента има уредени пет контроли преди европейските квалификации през септември, но неговото желание да бъдат проведени още четири мача. Подробности за съперниците и датите на контролите не бяха разкрити по време на съвместната пресконференция на Минчев и президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

„Съставът на националния отбор ще го обявя след края на шампионата. Предстои да разговарям индивидуално с всеки един от играчите в следващите месеци. В ситуацията с близнаците Калоян и Деян Иванови за мен има няколко опции, след като те ясно показаха, че не искат да играят за националния отбор. Или трябва да им се моля, или да се съглася с решението им. Аз няма да се моля на никого. Ако те променят мнението си и решат да се върнат, се надявам, че ще намерят начин да ме информират,” обяви Минчев.

“Няма да ни бъде лесно в квалификациите. Ако дадем най-доброто от себе си, тогава ще имаме шансове. Целта ни е да се класираме на европейското първенство. Искаме да оставим добри впечатления с играта си и да минем без скандали”, допълни новият селекционер на националния отбор.

Както е известно, България е в една квалификационна група за европейското първенство по баскетбол заедно със Словения, Украйна и Косово.