Баскетболният Берое отпадна на полуфиналите в Балканската лига след нова загуба от Сигал (Прищина). Треньорът на старозагорци Любомир Минчев коментира представянето на старозагорци.

"За съжаление не можахме да започнем добре и им позволихме да вземат преднина, която тотално ги успокои. След това те заиграха със самочувствие. На нас пък ни беше много трудно да върнем интригата, предвид и преднината им от първия мач. Няма какво да се заблуждаваме - те са по-добър и по-класен отбор от нас и продължават заслужено.

За мен участието в Балканската лига беше изключително важно и полезно, тъй като ни даде шанс да играем срещу такива противници като Сигал Прищина, които играят агресивно в защита. А по този начин ние можем да израстваме. Това пък мисля, че в хода на сезона се показа. За съжаление не можахме в този мач да играем по-добре и да ги затрудним повече. За това нещо допринася и по-слабият процент на стрелба, най-вече и изпуснати наказателни удари. Като цяло обаче, смятам че играхме доста по-слабо от тях.

Не мога да кажа, че физически сме толкова уморени. Имаше един период след купата, в които имахме мачове нагъсто и има повече чисто емоционално изразходване отколкото физическо. Сега вече ще имаме по един мач на седмица и трябва да оправим някои неща сега, тъй като в хода на сезона не успявахме."