Старши-треньорът на Левски 2014 Мануел Марков призна след загубата от Сигал (Прищина) със 75:103, че Левски е играл с най-класния отбор тим в Балканската лига.

"Наясно сме, че има спадове с този състав. Както видяхте днес през второто полувреме се справихме и без чист плеймейкър заради контузиите на Евгени и на Дидо. Предстоят доста мачове - в НБЛ, в “А” група, както и още един в Балканската лига. Предпочетохме да ги съхраним за уикенда", заяви Марков пред БНТ.

Той също така призна, че е много трудно отборът да продължи напред в Балканската лига напред. "Това ни е ясно. Отборът на Сигал е много по-добър от нас, като състезатели са много по-класни. Идеята беше след като се върнахме след доброто първо полувреме да не пропиляваме това за няколко минути", заяви.

"Миналият мач се готвихме да се справим с Дардан Бериша. Малко или много успяхме, но днес не се получи. Искахме да забавим противника със зонова преса, но това ни изигра лоша шега. Даде им много отворени шутове, а и те стреляха с нереален процент първото полувреме - 12/18 от тройката", добави Марков.

"В НБЛ трудно можем да си променим класирането, защото най-вероятно ще играем срещу Балкан в плейофите. Играем всеки мач както там, така и в “А” група, а повечето момчета играят и юноши старша възраст. Тази година използваме всеки един мач, за да се развиват те", каза още треньорът на Левски.