Собственикът на Лос Анджелис Клипърс Доналд Стърлинг взриви НБА с изказване срещу тъмнокожите и предизвика остра реакция от редица популярни лица в САЩ. Отношение взе дори президентът на страната Барак Обама, а играчите на „ножиците“ протестираха срещу шефа си по време на мача от плейофите срещу Голдън Стейт Уориърс.
 
Според цитата от скандалното изказване Стърлинг забранява на приятелката си да води на мачовете на Клипърс тъмнокожи, дори да става дума за легендарен баскетболист като Меджик Джонсън. Сега обаче е на път да се окаже, че Доналд Стърлинг може да продаде Лос Анджелис Клипърс именно на Меджик Джонсън.
 
Легендарният баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс е част от групировката „Гугенхайм Партнърс“, която има проявява интерес към купуването на „ножиците“. Компанията вече има опит в управлението на спортен отбор от Лос Анджелис, тъй като притежава бейзболния Доджърс. Първоначално групировката имаше интерес към Лейкърс, но семейство Бъс, което притежава „езерняците“, не иска да продава клуба.