Академик (Пловдив) привлече в редиците си за новия сезон Милен Захариев. Ръководството на новака в НБЛ е постигналo договорка със 190-сантиметровия гард, информира bball.bg. Захариев защитава цветовете на Спартак Плевен през 2014/2015, като записва средно по 9.7 точки, 6.8 борби и 2.9 асистенции в общо 20 мача на плевенчани в първенството при мъжете. В кариерата си досега Милен носи екипите и на Академик Благоевград, Черноморец, Лукойл Академик и "Левски".

Пловдивчани ще поставят начало на подготовката си за новия сезон на 24 август (понеделник), като първата тренировка на отбора е насрочена за 17:00 часа в зала “Академик”. В заниманието ще се включи и трети сръбския баскетболист, поканен от треньора Зоран Топич. Преди две седмици пловдивчани си осигуриха услугите на гарда Петър Ламбич и центъра Марко Чирович.

На 25 август (вторник) от 16:00 ч. в зала “Академик” ще се проведе пресконференция на ръководството на клуба. На срещата с медиите ще бъдат представени официално треньорът Зоран Топич, съставът за 2014/2015, както и целите на отбора и залата, която ще приеме домакинските мачове на Академик Пловдив.