Миньор 2015 победи Левски с 82:71 в последната си контрола преди началото на първенството на Национална баскетболна лига (НБЛ) за мъже.

Момчетата на Георги Младенов поведоха в първата част, като държаха превес до края и на втората и на полувремето имаха аванс от 39:32. След почивката играта се изравни напълно, но Левски не успя да направи обрат.

"Не сме това, което трябва да бъдем. Мина повече от месец заедно, имаме пробойни в състава ни под коша", каза за БТА старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов.

Легендата добави, че ръководството на клуба ще решава съдбата на Дейви Роча, тъй като той не дава необходимото за отбора. Наставникът на "жълто-черните" допълни, че ще търсят още играчи.

"Имахме един прекрасен вариант за играч, но семейни проблеми не му позволиха да се присъедини в Миньор, сега търсим други. Контузен е Иван Делгадо, отборът не е това, което трябва да бъде", коментира Младенов.

Другата седмица започва първенството в Националната баскетболна лига, а Миньор 2015 гостува на Балкан (Ботевград).

"В понеделник ще се състои среща между представители на отборите от НБЛ и Лигата и тогава ще се разбере дали Черноморец (Бургас) ще участва в първенството. В противен случай ще се тегли нов жребий", обясни Георги Младенов.