Георги Младенов е лицето на баскетбола в Стара Загора и за Берое през последните два сезона. Легендата води тима в първата му година в Националната баскетболна лига, а сезонът за Берое приключи в сряда, след четвъртфиналната серия с "Левски", в която "сините" също победиха и продължават напред след 2:0 успеха. Младенов обяви, че ще чака ръководството на Берое до 20 май, след което е готов да си търси нов отбор, ако не остане в Стара Загора.

„Като настроение – имам празнина в стомаха. Но не се срамувам нито от себе си, нито от играчите си. След това, което изтърпяха, трябва да им благодаря“, заяви Младенов след края на четвъртфиналната серия срещу "Левски".

„След това, което се случи, ние горе-долу сме си изчистили финансовите отношения, имаме да взимаме по една заплата, която имаме уверение, че ще получим до 20 май, надявам се, че ще е така. Не ми се влиза в тази тема. Не мога да върна нищо. Ако ми гарантирате, че ще може да се върнат нещата, ще говоря, но не може да се върне, ненужно е“, продължи пред "Гонг" Жоро Младенов.

„Не си тръгвам с горчилка, но с изпразнен стомах. Уж всичко ти е наред, но не е това. Не съм удовлетворен, защото този сезон можеше да е по-успешен, и да го завършим с целия състав. Но гледаме напред, нищо не може да се върне в този живот", добави Младенов.

На големия въпрос, зададен му след края на втория мач срещу "Левски" - дали ще остане или не старши треньор на Берое, отговор за Младенов към момента няма: „Нямам представа дали ще остана. Направил съм това, което се иска, и което се очаква от мен. По мое мнение, се справихме добре. Но този отбор е поддържан и от много други хора, така стана, че аз бях на преден план, но спонсорите са тези, които години наред са подкрепяли този отбор. Те са в основата. А дано аз да съм оставил някаква следа, иска ми се да е така."

„Не става въпрос за моето желание. Няма незаменими хора, ние треньорите сме си с оставките по джобовете. Нека хората, които ръководят отбора, отговорят на този въпрос. С мен не е говорено, имаше един скандал, след който продължава да ми е криво, защото все пак трябва да знам и аз", допълни Младенов.

Има ли срок, който самият наставник си е дал, за да изчака предложение от Берое: „Нямам идея. Ако на 20 май, когато дойда за последната заплата, не ми се каже нещо, трябва да тръгна да си търся друг отбор. Вече мисля и за друго, имам национален отбор до 18 години през лятото. Но все пак и аз искам да работя, издържам семейство. Ще си търся работа, и в никакъв случай няма да стоя и да чакам до последната секунда. Ако някой смята, че трябва да остана тук, че съм си свършил добре работата, има да ми каже нещо."