Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20 години спечели предварителната си група от първия етап на европейското първенство, дивизия “Б” в София. Момчетата на треньора Любомир Минчев победиха и в третата си среща от група “А” срещу Австрия със 75:62.  Българите спечелиха категорично борбата под коша – 41-30.

Най-резултатен за нашите бе Георги Боянов, който вкара 19 точки, 17 от които през първото полувреме, а също хвана и 6 борби. 14 точки наниза Павлин Иванов, а с 13 се включи Тенчо Тенчев. Димитър Димитров пък добави дабъл дабъл от 10 точки и 10 борби. За Австрия дабъл дабъл от 13 точки и 10 борби регистрира Филип Кремер, а 12 плюс 7 добави Макс Хопфгартнер.

В следващата групова фаза продължава и Израел, който е с 2 победи и загуба. България попада в група “Е”, където ще бъде в компанията на Израел, Полша и Белгия. Мачовете от първата фаза се считат, така че националите ни ще имат мачове с поляците и белгийците. Първите два отбора в тази новосформирана група ще играят полуфинал, което означава и класиране в дивизия “А”.