Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи в 4 сета Ник Кириос – 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4) след близо 4 часа игра на „Род Лейвър Арина“.

Секунди след последната точка Матадора даде интервю на корта, а логично първият въпрос на Джон Макенроу беше свързан с трагично загиналия в неделя бивш баскетболист на Лос Анжелис Лейкърс Коби Брайънт.  

„Какво да кажа…събудих се сутринта и чух тази ужасна новина. Изключително тъжен съм. Той беше един от най-великите спортисти в историята. Той заслужава да го изпратим с големи аплодисменти“, коментира Надал.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Попитан дали някога се е срещал с него и дали го е познавал, Рафа каза следното: „Да, виждали сме се няколко пъти и съм имал възможността да прекарам известно време с него. Имам много близък приятел, който играеше с него – Пол Гасол.

Той ми е разказвал много за духа на Коби, колко е трудолюбив, как винаги иска още и още. Как винаги иска да подобрява нивото си. Той е вдъхновение за останалите спортисти по света, за децата. Днес е един от тези дни, които искаш да забравиш. Коби Брайънт ще бъде в сърцата ни до края на нашия живот“.

Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликопер. Сред екипажа е била и една от 4-те му дъщери. Няма оцелели.