Националната баскетболна лига проведе Общо събрание, на което не присъстваха само Балкан и Черно море Порт Варна. Академик (Пловдив), който изрази желание да се включи в първенството имаше свой представители.
 
Една от най-важните промени е намаляване на таксата за участие в НБЛ, която от 25 000 лева вече е намалена на 15 000 лева. Глобите пък ще бъдат плащани преди следващия мач, а не както досега удържани от таксата за участие.
 
Крайният срок за подаване на заявки за участие в новия сезон е 1 септември, а до 8 септември клубовете трябва да платят всички си задължения към НБЛ и Българската федерация по баскетбол. Шампионът на започва на 10 октомври.
 
На следващото събрание ще бъде избран нов председател на НБЛ. Одобрена е идея дежурните представители на мачовете да бъдат местни или от възможно най-близки географски точки, за да се спестят средства. Нито един клуб от миналогодишните участници не е заявил, че няма да участва в лигата през новия сезон.
 
Броят на чуждестранните играчи, които имат право да играят в един отбор се запазва. Всеки клуб има право да има четирима чужденци в състава и четирима на терена. Има промяна в таксата за тяхното картотекиране. Таксите за първите трима са съответно – 500, 1000 и 2000 лева, но има увеличение за четвъртия – от 4000 на 6000 лева.