Националът по баскетбол Иван Лилов направи интересно изказване чрез личния си профил в социалната мрежа „Фейсбук“. Поводът е първият финал в квалификациите за Европейското първенство по баскетбол срещу Естония в четвъртък от 19:30 часа в зала „Универсиада“. Реваншът е в неделя в Талин. Националът моли феновете за подкрепа.

Ето какво написа Иван Лилов:

„След измъкване на косъм от предварителния кръг, на полуфинала убедително се наложихме над Швейцария. Естония са се запътили към двубоя с нас със страхотно самочувствие и съм сигурен, че това може да ги изведе като победители. Не искам да коментирам дали мястото ни е на тези квалификации и дали сме могли да си осигурим участието в Евро 2013 миналото лято. Искам само да ви помоля за помощ.

„Да, всички вас! Аз съм убеден, че ние сме по-добри от Естония, но имаме нужда от вас. Имаме нужда всички вие - баскетболни фенове и професионалисти - да повярвате в нас! Повярвайте, че нашия състав може да заведе България до Евро’15 още това лято. Че точно ние – Деян, Калоян, Чавдар, Бранко, Божидар, Иван, Александър, Асен, Павел, Николай, Веселин и Христо, водени от Константин, Тони, Мирослав и Бранко – сме 16-те най-правилни хора в България да изиграем и спечелим мача в четвъртък, а и гостуването след това.

„Нямаме нужда от съвети, анализи и поучителен тон. Имаме нужда да повярвате в нас и да дойдете да ни подкрепите! Оставете критиките си към федерация, треньори и нас играчите вкъщи и елате изпълнени с увереност, че България ще триумфира с успех това лято. Мислете за това, докато звучи химна в четвъртък в 19:25.“