Звездата на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн започна курс заради невъздържаното си поведение и се очаква да бъде извън състава поне за три седмици, съобщава The Athletic.

Баскетболистът беше отстранен от тима за неопределено време, след като удари с дясната си ръка в лицето босненския център на Финикс Сънс Юсуф Нуркич по време на мача между двата тима на 12 декември при ситуацията, в която това беше напълно ненужно, а и трудно може да се нарече неволно.

Генералният мениджър на Голдън Стейт Майк Дънлийви разкри, че отборът и Грийн са работили с НБА за определяне на условията на отстраняването му. В изявлението на Лигата се казва, че баскетболистът ще трябва да изпълни "определени условия за НБА и за отбора, преди да се върне в игра".

Агентът на Дънлийви и на Грийн, Рич Пол, се срещна с играча, за да обсъдят възможностите за консултации.

"Разбираме, че ще бъде наложено наказание, но това също е свързано с определена помощ за него. Те се съгласиха на 100 процента. Дреймънд също", каза Дънлийви.

Грийн твърди, че ударът в лицето на Нуркич е инцидент. За баскетболиста на Голдън Стейт това е второ наказание от ръководството на лигата само от началото на този сезон. Фаулът срещу Нуркич му донесе 18-о директно отстраняване от игра в кариерата, което е и причината НБА да предприеме действия. 

По-рано през кампанията играчът на Голдън Стейт получи наказание от пет срещи, след като в двубоя с Минесота Тимбъруулвс опита да направи задушаващ ключ на центъра на "вълците" Руди Гобер.