Звездата от НБА Карл-Антъни Таунс преживява истински кошмар от началото на пандемията от COVID-19. В интервю за спортната телевизия ESPN играчът на Минесота Тимбъруулвс обяви, че вече е загубил седем от роднините си заради коронавируса.

„Преминавам през много труден период. Първо почина майка ми през април. Снощи ми се обадиха и съобщиха за кончината на чичо ми. Чувствам, че животът ме унижава все повече. През последните седем месеца видях достатъчно ковчези. Прекалено много хора от семейството ми си отидоха от COVID-19”, обяви 25-годишният баскетболист.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

На 25 март с много емоционално видеобръщение в „Инстаграм“ Таунс обяви, че майка му Жаклин Крус-Таунс е поставена под изкуствено дишане и в изкуствена кома, след като се е заразила с коронавирус. Тя почина на 13 април на 58-годишна възраст. Баща му Карл-старши също беше заразен тежко, но се излекува.

В няколко видеопубликации баскетболистът обясняваше през какво е преминал, докато е очаквал новини за лечението на майка си и как се е чувствал след смъртта ѝ.