Баскетболният Левски се похвали с нов спонсор днес. На пресконференция президентът Константин Папазов обяви името на компанията, която подаде ръка на клуба в най-тежкия момент – „Енекод”. От нейна страна на брифинга присъства представителят на борда на директорите Георги Николов.

„Гледах няколко интервюта на Константин Папазов и предложих на останалите си колеги да помогнем на Левски. Имаме две причини да го направим. Първата е, че Левски има изключителни традиции в българския баскетбол и спорт. Виждате какво се случи в последните години и как изчезнаха доста отбори. Не смятахме, че Левски трябва да спре да съществува. Клубът има едни от най-верните фенове и за нас не съществува вариант София да остане без баскетбол. Тити гледа на баскетбола не само за Левски, а за цялостното му популяризиране в България. Втората причина за нашето решение е съвпадението на принципите и ценностите на компанията и бъдещите идеи на Тити Папазов за Левски”, каза Георги Николов.

На въпрос, защо бизнесът продължава да стои настрани от спорта, представителят на новия спонсор на Левски коментира: „Повечето фирми и компании искат печалба, а за съжаление в нашия спорт няма такава. Ако даваш пари за спорт, по-скоро го правиш с благотворителна цел.”

„Дългосрочните планове са Левски да се върне на върха, да бъде конкурент на Лукойл Академик и да е на първо или второ място в класирането. Естествено, да се върне и на европейската сцена”, каза още Георги Николов.