Баскетболният "Левски" започна подготовка за новия сезон с нов старши треньор - Николай Господинов. На първото занимание в зала "Универсиада" се събраха осем баскетболисти. Останалите ще се присъединят към "сините" на по-късен етап.

"Левски" ще разполага с 16 играчи през новия сезон като само Тайлър Лейзър и Илия Милутинович са чужденците в отбора. Помощници на Господинов ще бъдат Мануел Марков и Васил Христов. Бившият наставник Константин Папазов обяви, че прекратява треньорската си кариера и ще бъде президент на клуба.

"Стартираме с осем играчи. Чужденците ще се присъединят към началото на следващата седмица. Освободил съм Димитър Ангелов, защото има лични ангажименти в Ямбол. Освободили сме юношеските национали, които до преди една седмица имаха мачове. Те заслужават малко почивка, изиграха наистина невероятно първенство. Представиха се достойно. Също така съм дал почивка и на треньорите Мануел Марков и Васил Христов. Всички трябва да се присъединят към отбора в началото на следващата седмица и да започне същинската част от подготовката. Тя ще протече в началото предимно с физически натоварвания. Контролни мачове може би ще имаме към средата на септември и в края на септември, още ги уреждаме. Съставът е ясен - от 16 играчи - 12 мъже и 4 юноши", заяви Николай Господинов.