Центърът на Юта Джаз Руди Гобер, чиято положителна проба за коронавирус в сряда се оказа достатъчна за прекратяване на всички спортни прояви в САЩ, изрази съжаление, че не е подходил по-сериозно към заразата.

„С всеки ден се чувствам по-добре“, заяви 27-годишният французин в специален разговор с фенове на официалния профил на НБА в „Туитър“.

Гобер беше диагностициран с COVID-19 само два дни, след като се пошегува с коронавируса по време на пресконференция и докосна микрофоните и диктофоните на репортерите.

„Ще ми са да бях подходил по-сериозно и се надявам всички занапред да бъдат по-отговорни“, добави баскетболистът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Новината за диагнозата на Руди Гобер беше оповестена само минути преди започването на мача на Юта Джаз като гост на Оклахома Сити Тъндър. Това принуди работниците от медицинския щаб на домакините по най-бързия начин да приберат съдиите и играчите в съблекалните.

Последва консултация на реферите с двамата треньори и след това мачът беше отложен. Самият Руди Гобер не е бил в залата в този момент.

Както е известно, има и втори играч на Юта Джаз с положителна проба за коронавирус. Това е Донован Мичъл. Третият баскетболист от НБА с COVID-19 е Крисчън Ууд от Детройт Пистънс, който седмица преди да стане ясно, че е заразен е играл срещу „джазмените“.