За първи път домакин на Мача на звездите, който ще изправи едни срещу други най-добрите играчи в българското баскетболно първенство, ще бъде Пловдив и новопостроената спортна зала „Колодрума“. Съоръжението разполага с малко над 6000 места за провеждане на баскетболен мач, а двубоят тази година ще бъде на 27 март 2016 година (неделя).

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от утре (26 февруари). В периода до 20 март те ще са на промоционална цена от 8 и 5 лв. Пропуските от 8 лева ще са за трибуните под колоездачната писта, а тези от 5 лева – за местата над пистата. След 20 март билетите ще са на цени съответно от 10 и 7 лв.

Ще има две зони в „Колодрума“, за които първоначално няма да се пускат билети – заради колоните в залата. Ако се напълни останалият капацитет, ще бъдат пуснати билети и за тези зони, които ще са на символична цена от 2 лева, уточни организационният директор на събитието Стефан Августинов.

Генералният спонсор на Престиж Мача на звездите - компанията "Престиж 96", вече е разгърнала мащабна промоционална кампания в Пловдив и региона. Това обяви на днешната пресконференция маркетинговият директор на фирмата за сладки изделия Иван Стоев. За феновете ще бъдат раздадени 300 билети в специална игра в магазинната мрежа в областта. За всеки закупен продукт клиентът ще получава скреч карта и ще може да спечели един от безплатните билети.

"За нас е истинско удоволствие да подкрепим събитие като Престиж Мача на звездите, което е черешката на тортата в българския баскетбол, но и е послание към младежите да заобичат играта с оранжевата топка. Подкрепихме с две ръце идеята мачът да се състои в Пловдив, защото това е град с изключителни традиции в спорта и вярвам, че ще стане страхотно шоу", допълни още Иван Стоев.