Правец, Пловдив и Самоков са трите града, които подадоха кандидатури за турнира за Купата на България по баскетбол. В петък изтече крайният срок за заявки. Желание за участие в надпрвеварата подадоха всички 9 отбора от елита, но право ще имат първите 8 в класирането след втория етап, т.е. последният в подреждането няма да играе в надпреварата.

Кандидатурата на Правец е напълно очаквана, след като бе премахнато правило за минимум капацитет в залите от 1000 места. След искане именно на Лукойл Академик Управителният съвет реши двубоите за Купата и от финалните плейофи в първенството да се играят в съоръжения без ограничение в капацитета, което съществуваше през миналия сезон. Така залата в Правец вече отговаря на изискванията да бъде домакин.

Кандидат домакини за женския турнир са Берое и Хасково 2012. На 23 януари Управителният съвет ще отвори офертите. До тогава може да пристигнат и още такива, тъй като от значение е пощенското клеймо на писмото - трябва да е 20 януари.

Жребият за финалната осмица при мъжете е на 13 февруари (дирижиран жребий за четвъртфиналите). Мачовете от финалната осмица ще се проведат между 16 и 19 февруари. Жребият за финалната четворка при дамите ще е на 13 февруари, а мачовете ще са на 4 и 5 март.