ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Расистки скандал беляза финалната серия на испанското баскетболно първенство между грандовете Реал (Мадрид) и Барселона, съобщава АП. Обект на дискриминация е бил 18-годишният център на каталунците Джеймс Наджи, който е сред вероятните участници в драфта на НБА.

Обидните реплики към Наджи могат да бъдат чути ясно във видео материали на испанските медии, заснели излизането на играчите на Барса от клубния автобус преди третия мач от финалите на Лига Ендеса. Барса спечели с 93:81 и взе титлата след 3:0 в серията.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Треньорът на "блаугранас" Шарунас Ясикевичус обвини Реал (Мадрид) за инцидента и заяви, че от столичния тим налагат двойни стандарти. Барселона в официална позиция порица участниците в инцидента и поиска "бърза и решителна реакция" от местната баскетболна лига.

"Това е жалка история. Чувам често за футболиста Винисиус. Сега случаят е подобен, но от фенове на Реал (Мадрид). Не мисля, че тези неща отговарят на ценностите на клуба от Мадрид и феновете на отбора. Бесни сме", заяви Ясикевичус.

Както е известно, през последната година нападателят Винисиус от футболния Реал (Мадрид) редовно е жертва на дискриминация и клубът зае челна позиция в борбата с расистките прояви.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!