Основният гард на Балкан и вече национален баскетболист Станимир Маринов иска да напусне отбора от Ботевград. Това призна изпълнителният директор на клуба и основен спонсор Цветан Луканов. Той даде интервю пред телевизия Ботевград, в което потвърди за вече привлечените Педжа Стаменкович и Милан Милованович. Луканов каза, че все още не е ясно бъдещето на Иван Лилов, както и че Ноа Далман няма да се завърне в отбора за новия сезон.

"От страна на Станимир Маринов чрез адвокат има покана за разтрогване на договора. За всички нас това е голяма изненада поради няколко причини - когато започнахме да се занимаваме с клуба, той беше в не добро физическо състояние, давал съм и лични средства за операции, а миналата година съм помолил треньорът да работи с него индивидуално два месеца, за да можем да му дадем роля и съответно той е единственият играч, чието възнаграждение беше увеличено със 100% за десет месеца. Има няколко наказания, които са го лишили от заплата и половина и той си мисли, че това е достатъчен довод да забрави всичко, което се е случило и да търси разтрогване на договора. Това няма да се случи така лесно, даже е невъзможно. Не съм имал възможност да се видя с него в последно време, но се надявам това да стане следващата седмица. Почти е невъзможно да се стигне до разтрогване, освен ако не бъде изплатена трансферна сума. Документално стоим много добре, дори и да влезем в съда" коментира случая Луканов.

Изпълнителният директор говори по темата дали Иван Лилов ще остане в Балкан: "С Иван Лилов сме водили доста разговори. В момента нещата стоят така - има две оферти от чужбина и от Лукойл Академик. Очаква още една или две оферти от чужбина. При него нещата са отворени и ние ще имаме шанс да говорим, но и зависи от селекцията, която ние ще затворим. Разликата при нас ще бъде, че селекцията ни ще приключи през февруари. Ще започнем с тези момчета, с които сме преценили, ще видим техните способности. Ще направим сметка на бюджета и докато е отворен трансферният прозорец ще се пристъпи към подсилване."

"С Ноа Далман сме в постоянни контакти, отправихме му серизона оферта. За съжаление има изключително добро предложение от Франция и Унгария. Не е решил кое от двете ще приеме, факт е, че няма да приеме това на Балкан. Специално за тази позиция сме подготвени много добре и мисля, че няма да се чувства неговото отсъствие", каза още Луканов.