Шефовете на Балканската лига обявиха, че от догодина участниците ще бъдат 12. Тази вечер Рилски спортист и македонският Работнички Скопие ще спорят за трофея в дебютното издание на турнира. Двубоят е от 18 часа в Арена Самоков. 

"Първото издание на Еврохолд Балканска лига беше наистина много успешно. Никога не бях виждал толкова оспорвани срещи завършили с такива малки разлики, както и много изненади, като например отпадането на Суислайън Таково. Като основен спонсор сме много доволни от рекламния продукт - вече сме много по-популярни в доста страни. Надявам се, че всичко ще продължи така и в следващите години и аз ще бъда почетен гост на стотното издание", изказа задоволството си основният спонсор на Еврохолд Балканска лига Асен Христов.

"Балканската лига е много популярна и много държави искат да се включат, като дори от чешкия Нимбурк проявиха желание, но засега тази част от Европа не е част от Балканите. С Израел е различно, защото хората в тази държава са близки до балканците по манталитет. Ето защо участието на израелски отбор следващата година е почти сигурно. Ние ще имаме поне два отбора от всяка от страните, които започнаха турнира, а освен от Израел и от Босна и Херцеговина и вероятно от Гърция и Турция. Решихме да има 12 отбора следващия сезон с две групи от по шест тима. Всички транспортни разходи ще се подсигурят от организаторите", завърши Христов./БЛИЦ