Баскетболната федерация отложи избора на национален селекционер. БЛИЦ съобщи още вчера, че изходът от заседанието на Управителния съвет ще бъде такъв. Част от ръководните фактори обсъдиха шест кандидатури, като президентът Георги Глушков не назова конкретни имена. Изборът трябва да бъде направен най-късно до 15 януари, като може да стане и преди изтичане на 2015 година.

Още преди няколко седмици се появиха два от вариантите за чуждестранен треньор. Израелецът Шарон Друкер и гръцката легенда Панайотис Янакис са сред спряганите имена, но все още няма нищо конкретно около тях. От българите варианти са Тони Дечев и Любомир Минчев, които евентуално да работят като тандем.

Истината обаче е, че във федерацията отново са разделени по темата "национален треньор". Доскоро всички смятаха, че авторитетен чужденец трябва да поеме представителния тим на България, за да може да опита да обедини и върне в състава всички баскетболисти. От няколко дни обаче отново настъпи разцепление и част от членовете на Управителния съвет направиха завой, предлагайки български специалисти.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ