ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Наставникът на "Левски" Константин Папазов най-после призна, че поема мъжкия ни национален отбор по баскетбол. Тити изплю камъчето след убедителната победа на "сините" с 99:51 над Теси България (20) в двубоя от 6-ия кръг на НБЛ. Мачът се игра в зала "Триадица", а избраниците на Папазов нямаха никакви проблеми срещу младежките национали и постигнаха четвъртата си победа от началото на сезона.

В интервюто след двубоя Папазов каза, че ще бъде утвърден на поста национален селекционер на заседанието на Управителния съвет на родната федерация по баскетбол, което е в понеделник (26 ноември).

"Вероятно ще стана", отговори Тити на въпроса дали поема националния отбор.

"Не съм очаквал в моята кариера хората, които да не кажа, че са били против мен, а че не са ми фенове, са тези, които най-много държат да стана треньор, което е някакво признание", заяви Папазов.

"Ако през 2005 година съм имал някаква хипер амбиция, ако съм лягал и ставал с мисълта да стана треньор, сега го приемам повече като чест и като отговорност, защото това е връх в кариерата на един наставник. Категорично твърдя, че няма нищо по-велико от това да свири химна. На национален отбор не се отказва. Симеон Варчев и Сашо Везенков най-много декларират своето желание да бъда аз. Ще искам това обединение, което има сега в баскетбола, да сме всички заедно в тези седем месеца, и ще съм много щастлив, ако успеем, защото това няма да е мой успех, а ще е успех на българския баскетбол. Убеден съм, че в понеделник анализът на Росен Барчовски и мъката на Росен ще бъде в основната на следващата квалификация", обясни още Папазов.

Спецът говори и за екипа си, като заяви, че кани в щаба единият от помощниците си в "Левски" - Тони Дечев, както и наставникът на младежкия национален отбор Любомир Минчев, на който тази вечер нанесе тежка загуба.

В срещата на "сините" с Теси България (20) най-резултатен за победителите беше Златин Георгиев с 21 точки. Венци Петков се отчете с 14 и 8 асистенции, а по 12 точки отбелязаха Павел Иванов и Димитър Димитров. За младежите с 14 точки приключи Тенчо Тенчев, а 10 добави Алекс Симеонов.