Легендарният баскетболист и треньор Петко Маринов заяви, че българин трябва да смени Росен Барчовски в националния отбор. Както е известно, представителният ни тим вече е без треньор, тъй като Барчовски подаде оставка два мача преди края.

“Всички подценихме ситуацията. Много хора оправдаха близнаците Иванови затова, че не играха, но вижте какво прави Пау Гасол в Испания. Цял сезон блъска в НБА, после идва и играе за родината. Няма квалификации, европейски и световни... Близнаците са едва на 26 години и не могат да ме убедят, че са толкова контузени и толкова уморени. Нека някой излезе и каже истината защо не играха. Да, те бяха необходими на отбора. Групата ни беше лека. Може би оттам дойде подценяването”, заяви Петко Маринов в интервю за “Меридиан Мач”.

“Трябва да се направи анализ на ситуацията. Трети сме в тази група и не можем да продължим... Да си седнем на дупетата и да си кажем очи в очи какво се случва. Във волейбола все се карат, но си казват всичко, каквото ги боли и вървят напред. При нас все търсим под вола теле. Според мен трябва българин да смени Барчовски. При Бусета например нещата се получаваха доста изкуствено. Всяка нация си има своята народопсихология. Хората, които работят заедно, трябва да се познават отлично”, допълва още специалистът.

“Трябва да спрем да се крием по ъглите и кафенетата и да шушукаме, а да се хванем на работа. От дъното пътят е само нагоре. Убеден съм, че с близнаците, Стефан Георгиев и Тенчо Банев щяхме да се класираме. Поне един от последните двама трябваше да бъде навит да играе. Но пък се надявам отдолу да дойде свежа кръв. Имаме нелоши младежи, от които могат да излязат 3-4 момчета за първия състав. Защо не? Ножът е опрял до кокала. Трябва да се действа”, завърши Петко Маринов./БЛИЦ