За първи път доволен от доста дълго време насам бе треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов. Напоследък на спеца му се събра много горчилка. Първо тимът му отново не успя да стигне до заветната Купа на България, а след това дойдоха и поредица от неубедителни игри. Снощи баскетболистките от Бургас победиха с 88:68 Дунав 8806 в първи мач от 1/2-финалната серия. Втората среща е днес от 18:00 часа отново в морския град.

"Стана хубав мач. Много труден, но красив. Тази разлика дойде в последната част. Срещата беше равностойна, а Дунав имаше малшанс да изгуби поради контузии две от състезателките си - първо Шарел Алън, а след това и Катето Кордова. Алън по мое мнение обаче не започна срещата така добре, а и напоследък ми прави впечатление, че не е в най-добрата си форма. Кордова пък изглежда е пострадала още на мача срещу Берое в Стара Загора от четвъртфиналите", сподели Маринов след успеха.

"Щастлив съм, защото моите момичета се справиха отлично. Не мога да не отбележа и включването на Мария Цанкова. Свърши страшно много работа в защита и в нападение, макар че аз искам от нея много повече да атакува и да бъде много по-смела в атака, защото тя е роден реализатор. Просто не можете да си представите колко много искам още от нея", каза още пред bgbasket легендата на ЦСКА и треньорът, който донесе първата международна купа на мъжкия отбор на Лукойл Академик - тази в Южната конференция на ФИБА през 2002 гoдина.

"Дано да победим утре и да стигнем финал. На финала пък дано да играем така, както можем и да докажем, че не сме паднали нарочно от "Левски", защото ми е много болно, когато чувам такива неща. Аз можех две години да стана шампион стига да бях загубил мач нарочно, но не го направих, защото е против природата ми да влизам в договорки. Много ми е напрегнато, много съм уморен и мечтая само да вдигнем тази титла, а след това може би ще поема по друг път", завърши Маринов. /БЛИЦ