Женският ни национален отбор по баскетбол ще изиграе днес втория си мач от предварителната група на квалификацията за Евробаскет 2015. Тимът ни, който е домакин на срещите от групата, се изправя срещу Швейцария. В първия си мач в петък момичетата на Георги Божков победиха Словения, а във втория ден словенките се наложиха над днешния съперник на българките Швейцария.

Победа е целта пред националките ни, като тя ще ги класира на полуфинал на квалификацията. Напред се класират четирите най-добри отбора от групите, които ще продължат борбата за единственото място, което осигурява тазгодишната квалификация.

При победа на Швейцария ще стане въртележка, тъй като и трите отбора ще имат победа и загуба. В този случай България може да си позволи загуба с до 2 точки, което ще я остави на първо място в групата. При победа на Швейцария с от 3 до 11 точки, напред ще продължи Словения, а победа с 12 и повече точки би класирала швейцарките напред.

Националките ни са фаворит в срещата и ако повторят силната си защита от мача със Словения и играят със същия дух и колективно, логиката би била да спечелят срещата и да продължат напред. Националките ни обаче са гледали съперника си само в един мач – вчерашния и не знаят с какво могат да бъдат изненадани, така че трябва да са нащрек до самия край.

Мачът започва от 18:00 часа в „Арена Самоков” и ще бъде излъчен директно по БНТ.