Полша детронира европейския шампион Словения след като записа победа с 90:87 в Берлин. Така за първи път от 51 години полският национален отбор по баскетбол се класира за финалната четворка на Евробаскет. Изключително силно се представи българският главен съдия на мача Мартин Хорозов.

Полша направи изключително силно първо полувреме, след което се оттегли на почивката при резултат 58:39. След подновяването на играта Словения показа, че няма да се предаде толкова лесно и спечели третата четвърт с 24:6, намалявайки само на една точка изоставането си в общия резултат. Поляците обаче спечелиха и последната част – 26:24, гарантирайки си продължаване в следващата фаза.

Матеуш Понитка се отличи с трипъл-дабъл за успеха – 26 точки, 16 борби и 10 асистенции. Ей Джей Слотър и Михал Соколовски добавиха по 16 точки. Звездата на Словения Лука Дончич завърши мача с 14 точки, 11 борби и 7 асистенции. Влатко Чанчар наниза 21 т., а Горан Драгич записа в актива си 17 т.

На полуфиналите Полша ще се изправи срещу Франция. Мачът е утре от 18:15 часа. В 21:30 часа пък започва втората среща от финалната четворка, в която домакинът Германия ще играе срещу Испания.