Вторият по сила континентален баскетболен турнир Еврокъп ще се проведе по нов формат през следващия сезон и с намален брой на отборите. През изминалия шампионат в турнира участваха 48 тима, но от есента те ще бъдат с 12 по-малко.
 
36-те отбора ще бъдат разпределени в шест групи по шест тима, които ще играят един срещу друг на разменено гостуване. Групите ще бъдат разпределени на регионален принцип, за да се намалят разходите за пътуване.
 
Първите четири тима от всяка група ще продължат в следващата фаза, като към тях ще се присъединят и осемте отбора, които отпадат от Евролигата. Ще последва ново разделение на осем групи по четири отбора, които отново ще играят на разменено гостуване. Първите два тима от всяка група се класират за елиминационната фаза.
 
Покани за участие в новия сезон ще бъдат изпратени до 19 или повече държави в Европа. Българският шампион „Левски“ вече изрази желание да участва в надпреварата. „Сините“ имат желание да се състезават в пет турнира – шампионат на България, турнир за националната купа, Адриатическа лига, Балканска лига и Еврокъп.