Баскетболният национал и един от най-бързо развиващите се състезатели Станимир Маринов отказа на шампиона Лукойл Академик, научи ексклузивно БЛИЦ. Днес в телефонно обаждане роденият в Силистра играч е отхвърлил предложението от страна на шампиона на България, довериха близки до клуба на екипа ни.

Любопитното е, че Маринов е отказал на Лукойл Академик заради интерес от шампиона на Балканската лига Прищина (Косово). Баскетболистът е пред почти сигурен трансфер в клуба, който победи Рилски спортист на финала на надпреварата.

Още в началото на месеца БЛИЦ съобщи, че Лукойл Академик и треньорът Тони Дечев имат интерес към Станимир Маринов. Днес обаче всичко е приключило с отказа на национала. Роденият на 7 септември 1991 година гард игра дълго време в Балкан (Ботевград) преди да премине в "Левски" миналата година. Там обаче се задържа твърде кратко и заради финансовата криза замина за Варна, където спечели Купата на България с Черно море.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

По-рано публикувахме коментар по повод отказа на Христо Захариев да остане в Лукойл Академик и предпочитанията му да играе във втора италианска дивизия. Станимир Маринов е още един пример...