ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

“Левски” победи Лукойл Академик със 75:74 в мач №4 от финалната серия на плейофите в Булсатком НБЛ. По този начин “сините” докараха резултата до 2:2 победи. Решителният пети мач ще се играе в Правец на 3 юни (понеделник). В серията се играе до 3 победи от 5 мача. Препълнената зала “Универсиада” видя напрегнат двубой, в който интрига имаше до последните секунди. “Студентите” взеха първата част с 26:13, а после загубиха втората с 14:18. Преднината от 9 точки бе наваксана от “сините” с мощната подкрепата от трибуните. До края мачът просто вървеше точка за точка.

Драмата настъпи минута и 20 секунди преди края. Тогава треньорът на “сините” Тити Папазов нахлу на терена, за да се разправя със съдиите, но не бе санкциониран. Веселинов не трепна от наказателната линия за 70:72, но Протич вкара тройка за 73:72 минута преди сирената. Нови две точки на Веселинов направиха резултата 73:74, но Върбанов вкара сам под коша - 75:74. Това бе и крайният изход от мача, след като Хийт пропусна да вкара, а в последствие  Върбанов пропусна два наказателни удара 1.9 секунди преди края. С това той не остави шанс на Лукойл да атакува и да вкара победен кош, фиксирайки крайния резултат – 75:74.

Марко Маринович бе най-резултатен за домакините с 22 точки, направи 9 асистенции и овладя 5 борби. Чавдар Костов се включи с 19 точки, включително три решителни тройки през последната част.

За Лукойл над всички беше Веселин Веселинов с 16 точки и 6 борби (14/14) от наказателната линия. 14 точки и 11 борби добави Дарил Уоткинс, а 12 вкара Боян Попович.

За четвърта поредна година Лукойл Академик и “Левски” се срещнаха в битката за титлата в Националната баскетболна лига. През последните 3 години до успеха неизменно стигат “студентите”, които имат общо 10 поредни титли и са абсолютен хегeмон в България.