Треньорът на “Левски” Константин Папазов беше изключително щастлив след драматичната победа над шампиона Лукойл Академик в четвъртия мач от финалната серия на баскетболното първенство, след който резултатът бе изравнен – 2:2.

”Ако има някаква логика този сезон, най-добре бе финалът да се реши в пети мач. Просто, това бе най-логичният завършек и една голяма награда за нашите фенове, които въпреки футболната мъка в събота, днес отново бяха с нас и ни подкрепяха, заяви Папазов. - Дано поне ни се върне на нас за загубата на “Левски” във футболното първенство.

Днес бе въпрос на характер и на воля да наваксаме изоставане от 16 точки. Сега трябва да се радваме, но и да останем здраво стъпили на земята. Когато всичко се решава в пети мач, няма как да нямаш амбиции за титлата, въпреки домакинското предимство и изключително силния отбор на Лукойл. Трябва да се радваме за проявения характер и затова, че зарадвахме тази пълна зала "Универсиада". Срещу Лукойл трябва да рискуваш, защото имат много класни играчи. Тази тяхна хегемония виси в съзнанието на всички в залата и всичко това не би било възможно без тази феноменална атмосфера. На тях също ще им бъде малко по-притеснено, защото те на всяка цена трябва да станат първи."

Папазов продължи тирадата си. “Имайте предвид, че за първи път от 2006 година насам финалът ще се решава в пети мач. Докараш ли го дотук, не може нищо друго да те води, освен да станеш шампион. От друга страна, за първи път Лукойл ще има шанс да стане шампион в домакински мач, дано не им се случи. Всичко ще зависи от това кой тим ще се справи по-добре с тежестта на титлата. За всеки случай през този сезон се получава един истински празник за баскетболното ни първенство. Без късмет обаче няма как да се получи. Виждате Станислав Манолев какъв гол вкара срещу Япония, а и какъв автогол си вкара Везалов срещу Славия”, заяви Тити.