Тази вечер официално започва сезона за вицешампиона "Левски". "Сините" баскетболисти излизат срещу босненския Зрински Мостар в първия си мач от Група "В" на Балканската лига. Мачът е от 18:00 часа в зала "Универсиада" и ще бъде предаван директно по БНТ Свят.

Двубой е първият официален за играчите на Тити Папазов след серията от контроли през последния месец. Наставникът заяви, че целта пред "ЛевскИ" е да спечели лигата, а това значи, че "сините" ще се хвърли здраво в днешния мач. Той ще е и възможност за публиката да види новото попълнение Роналд Слей.

Със сигурност "Левски" е фаворит. "Сините" бяха в една група със Зрински Мостар и през миналия сезон, когато спечелиха и двата мача - с 31 точки разлика в София и с 8 в Босна и Херцеговина.

Както е известно, "Левски" спечели Балканската лига преди 2 години, когато надделя на финала срещу Ловчен от Черна гора със 77:65. През миналия сезон Рилски спортист загуби битката за трофея от македонския Фени Индустри (75:88). "Скиорите" обаче триумфираха през 2009-а, побеждавайки на финала Работнички с 84:77. /БЛИЦ