"Левски" записа изключително важна победа над ОКК Белград като домакин с 92:79 и почти сигурно ще завърши на първата позиция в Група "А" на Балканската лига. Така "сините" си осигуриха място във "Файнъл Фоур" на надпреварата.

Селекцията на Константин Папазов надигра гостите от Сърбия и успя да вземе победата с необходимата им разлика, подарявайки възможно най-хубавия подарък на Тони Дечев навръх рождения му ден. Той води "Левски" и в днешния мач, тъй като Тити Папазов се възстановява от операция. Той също присъстваше в зала "Универсиада" и подкрепяше тима си във важната среща.

След успеха "Левски" е еднолично на първата позиция в Група "А" с 6 победи и 1 загуба до момента. Единственият вариант "сините" да не завършат първи, е Зрински Мостар да победи ОКК Белград като гост, а след това и "Левски", и то с повече от 21 точки разлика. Крайното класиране обаче може да стане ясно още в следващия кръг при евентуален успех на ОКК Белград над Мостар. Тогава последната среща на "сините" ще е без значение и тимът ще се класира директно за "Файнъл Фоур".

Най-резултатен за "Левски" беше Прийст Лодърдейл с 22 точки. Павел Иванов реализира 15, а по 12 добавиха Георги Чековски и Донълд Коул.

В следващия кръг "сините" няма да имат мач, а ОКК Белград ще бъде домакин на Зрински Мостар на 23 февруари. /БЛИЦ