Наставникът на баскетболния „Левски” Тити Папазов бе с тима си дори след претърпяната операция на коленни връзки. Той изгледа победата над ОФК Београд с 92:79 на специално болнично легло до скамейката на тима, докато „сините” бяха водени от помощника му Тони Дечев, празнуващ 40-годишен юбилей днес.

"Притеснявах се много и си мислех, че е много страшно, но като дойда тук в залата и всичко минава. Всичко е наред. Смятам, че изиграхме един добър мач срещу отбор, който безспорно отстъпва като потенциал, но е научен да играе правилно. Този тим е втори в сегашното първенство на Сърбия, като не броим първите четири и дори в момента е по-добър от Цървена звезда, който е в лошо състояние”, коментира Тити победата на тима му.

Във връзка с предстоящото дерби с Лукойл Академик в Правец наставникът на „Левски” сподели, че неговият тим е спокоен, а напрежението би трябвало да е при противника, който считан за фаворит в сблъсъка.

"Това са мачове, в които наистина е по-добре да разполагаш с играчи на 100%. Все пак този сблъсък обаче е по-скоро психологически. За тези, които не разбират от баскетбол, вчера отборът на Лукойл бил играл слабо. Аз съм на мнение, че тимът на Лукойл игра срещу много силен съперник вчера и показа, че е от много висока класа. Излишно е да споменавам, че от лагера на "студентите" са направили много добър анализ къде е нашата сила. Въпреки, че г-н Везенков непрестанно повтаря, че сега при нас е напрежението, отбор, който има седем чужденци и си позволява да бъдат осем за три дни, това няма как да бъде реален факт. При нас има спокойствие. Днес видяхте, че дори и при две точки, когато реално можехме да загубим мача, тимът не загуби увереност. Така че напрежението е при тях. Фаворити са. За нещастие трябваше да сменим домакинството, но ние отиваме в Правец със самочувствие”, сподели Тити.

„Естествено, че знаем класата на съперника, но сме наясно и с това, което можем да вземем. Отсега нататък и ние ще мислим за тях, и те ще мислят за нас. Бъдете сигурни, ще им бъде най-неспокойната петък вечер на целия екип. И това е нормално, когато имаш отбор, с който си се докоснал до суперсензацията да биеш отбор, който поне с 6-7 пъти надскача твоя бюджет. Когато си водил и дори си имал възможност да натрупаш по-голяма разликата и когато изпуснеш е нормално да си с поспаднало самочувствие . От друга страна трябва да са щастливи, защото са показали висока класа. Лукойл контролираше по-голямата част от мача срещу Спартак (Санкт Петербург), така че потенциалът на "студентите" е неоспорим", допълни още старши треньорът на „сините”. /БЛИЦ