ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Спортист №1 на България Александър Везенков може да пропусне домакинския мач на Сакраменто Кингс срещу Атланта Хоукс, който ще започне утре сутринта от 5:00 часа българско време.

28-годишният български национал беше поставен в листата на играчите, които са под въпрос за двубоя. Треньорът на „кралете“ Майк Браун съобщи, че най-добрият играч на Евролигата за миналия сезон е с навехнат глезен.

Ако Везенков пропусне срещата с Атланта, това ще бъде втори случай, в който не играе заради контузия. На 21 ноември 2023 г. той взе участие при загубата на Сакраменто от Ню Орлийнс Пеликанс (93:129) заради травма на пръст на лявата ръка.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Както е известно, от 30 декември насам Александър Везенков пропусна шест мача на отбора си. Треньорът Майк Браун обяви, че отсъствието на българина се дължи на ротацията на играчите в срещите.

Още тогава обаче се появиха информации, че вероятно Спортист №1 на България за 2022 и 2023 г. има контузия на левия глезен. Зрители, присъствали на победата със 123:98 над Шарлът Хорнетс на 3 януари, в която Везенков не игра, твърдят, че родният баскетболист е седял на пейката с превързан глезен, на която периодично е поставян лед.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!