Пловдив е домакин на турнира за Купата на България по баскетбол. Това реши Управителният съвет на федерацията на заседание преди минути. Офертата на Академик Пловдив бе избрана пред кандидатурите на Рилски спортист и Лукойл Академик. Мачовете ще бъдат между 16-ти и 19 февруари в зала "Колодрума" в Пловдив.

Шефовете от баскетболната централа показаха разум и избраха по-добрия кандидат за домакин на турнира. Безспорно залата в Пловдив дава доста повече възможности и като капацитет, и като условия за осемте отбора участници.

Очакваше се, че след като условието за минимум капацитет на залите, в които се играят мачове от полуфиналите и финалите в първенството и турнира за Купата от 1200 места бе отеменено, това да бъде в полза на Лукойл Академик и Правец да спечели домакинството на надпреварата. Този път обаче федерацията се вслуша в цялата баскетболна общественост и избра Пловдив.

Хасково бе избран за домакин на турнира за Купата при дамите. Клубът пребори конкурентите за домакинство - Стара Загора и Монтана. Мачовете за трофея ще се играят на 4 и 5 март в зала "Дружба".

Жребият за четвъртфиналите при мъжете и полуфиналите при дамите ще се проведе на 13 февруари.