Реал (Мадрид) и ЦСКА (Москва) станаха последните два участника във Файнъл Фоур на Европилага. „Белият балет“ и „московските армейци“ се присъединиха към Жалгирис и Фенербахче, които също се класираха за финалната четворка в Белград (18-20 май).

Реал (Мадрид) победи Панатинайкос с 89:82 и спечели с 3:1 четвъртфиналния плейоф. Лука Дончич наниза 17 точки за испанския гранд, а Серхио Люл добави 11 точки и седем асистенции. Густаво Айон и Фелипе Рейес вкараха по 12, а Джейси Керъл завърши с 10. Крис Сингълтън се отличи с 21 точки за Панатинайкос. Ник Калатес и Майк Джеймс нанизаха по 18, а Мат Лоджески добави 10.

Кори Хигинс вкара от фаула 5,7 секунди преди финалната сирена и донесе на ЦСКА победата с 89:88 като гост на Химки. Така „московските армейци“ спечелиха с 3:1 четвъртфиналната серия и се класираха за финална четворка за седми пореден сезон и за 15-и път през последните 16 години. Серхио Родригес се отличи с 14 точкиза ЦСКА (Москва), Семьон Антонов добави 13, а Уил Клайбърн завърши с 12. Алексей Швед се отличи с 36 точки, шест асистенции и пет борби за Химки, а Джеймс Андерсън вкара 10.

На полуфиналите Реал (Мадрид) ще играе срещу ЦСКА (Москва), а Фенербахче среща Жалгирис. Двата мача ще се играят на 18 май.