На сериозно присъствие се радва залата в Правец за петия финал между Лукойл Академик и "Левски". Решителният сблъсък за титлата в баскетболното ни първенство стартира в 20:00 часа.

Съоръжението започва да се пълни повече от час преди началото на двубоя, а повече от 30 минути преди първата спорна топка вече почти нямаше място в залата.

Доста популярни личности от спортния живот на страната са дошли да уважат решителния за титлата двубой. Тук са вече бившият министър на спорта Петър Стойчев, бившият зам. министър и Изпълнителен директор на БФБ Иван Ценов, един от шефовете във футболния ЦСКА - Георги Илиев, друг от бившите шефове на "червените" и сегашен бизнесмен Стойне Манолов, дошъл с футболната легенда Чавдар Цветков, треньорите на женския национален отбор Георги Божков, Петко Маринов и Стефан Михайлов, ректорът на ЮЗУ проф. д.н. Иван Мирчев, актьорът Славчо Пеев, бившият президент на гръцкия Арис Янис Дамианидис, и много други.

Спортните представители в залата са националът Александър Янев, както и волейболните националки Елица Василева, Христина Русева и Лора Китипова.