Лукойл Академик победи "Левски" с 80:77 в дербито в събота в Правец. Нищо ново, нито победата на домакините, нито последвалата реакция на Тити Папазов. Треньорът на "сините" отново нападна съдиите, като оправда загубата с тях. Дали обаче този път Папазов няма право? Според "Тема спорт" съдийският скандал е започнал от Лукойл Академик. Първоначално съдия на двубоя трябвало да бъде Владимир Цеков. Според специалистите той е най-добрият рефер в момента. От Лукойл Академик обаче са предявили претенции, че не искат той да ръководи двубоя и е последвала смяна. Цеков е пратен на мача Ямбол - Черно море, а в Правец беше назначен Мирослав Томов. По негов адрес Тити Папазов каза: "Не искам да развалям празника на Тодор Стойков, но Миро Томов ограби "Левски" и ще ви кажа защо... През 2010 година той свири две технически на Академик и Везенков му забрани да ръководи мачове на Лукойл. Преди една година му дадоха отново шанс и сега той си пази работата. Не съм гледал записа, но съм убеден. Всичко това започна още от първия съдийски сигнал."

Цялото ръководство на баскетбола у нас начело с президента Георги Глушков и шефа на Лигата Иван Ценов се събра вчера да нищи скандала. Очаква се днес да има развитие по случая.

Въпреки победа в Лукойл Академик никак не е спокойно. Според слуховете тежкото крило Киърън Ачара е избеснял и се е разкрещял на треньора Димитрис Галанис в тунела в залата в Правец. Причината е, че Ачара получава все по-малко минути в последните мачове. Гръцкият специалист не му останал длъжен и го напсувал на майка. Всичко това вероятно означава, че Ачара е изиграл един от последните си мачове за Лукойл. След идването на Галанис уж обстановката трябваше да се успокои, но обиден си тръгна Филип Виденов. Не е тайна, че гръкът май не се разбира с голяма част от състезателите.