Рилски спортист хвърли бомбата на четвъртфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол. Тимът от Самоков победи Лукойл с 82:80.

Още в първата част “скиорите” дръпнаха с 25:19, след отлични изяви на Симеон Найденов и американското дуо Травис Питърсън и Роб Престън. За шампионите с добри изяви се отличи Перо Антич.

В първата минута от втората десетка и двата състава не си вкараха кош, а веднага след това Върбанов намали за 25:21. После той отново реализира и намали до 25:28. Постепенно Рилецо отново дръпна напред и частта завърши с 42:33. 

Третата част Лукойл започна да намира играта си, но не успя да обърне резултата. Разликата набъбна до 11 точки – 44:33. Треньорът на “студентите” Йовица Арсич се принуди да пусне в игра Тодор Стойков, който не е излекуван от настинка. С него започна и обратът, като тимът му стопи разликата до 50:63.

Отново с феноменални изяви на Стойков Лукойл постепенно набра точки и намали на 60:65. Три минути преди края на мача Стойков и Престън вкараха за 73:74. Костов изравни за 78:78 минута и 13 секунди преди края. След него Питърсън сгреши, а отново Дийн се възползва и Лукойл Академик бе напред – 80:78.

В последните секунди Рилски спортист показа здрави нерви и вкара 4 точки, като спечели мача с 82:80. Така утре тимът от Самоков ще спори за място на финала с Балкан (Ботевград).

Симеон Найденов и Перо Антич бяха най-резултатни с по 19 точки. За Лукойл 16 добави резервата Стойков./БЛИЦ