Баскетболният Рилски спортист потвърди официално раздялата със старши треньора Людмил Хаджисотиров. Още след изиграването на последния мач от серията за бронзовите медали в Националната баскетболна лига за мъже срещу ЦСКА Хаджисотиров сам обяви, че ще напусне клуба.

„Стана ясно, че след дългогодишно сътрудничество пътищата на Рилски спортист и Людмил Хаджисотиров - Удо се разделят. Специалистът дойде в Рилски спортист през лятото на 2012 година като помощник на старши треньора Росен Барчовски. В периода от 2012-а до 2016 година двамата постигат доста успехи, като безспорно най-големият тогава е спечелването на Купата на България“, написаха от тима от Самоков на официалния си сайт.

„Преди това, с този треньорски екип начело, клубът играе финал в Балканската лига, печели едно трето място в същия турнир, както и две трети места в първенството на България и три трети за Купата на страната. През 2016 година Людмил Хаджисотиров заменя Росен Барчовски на поста старши треньор в Рилски спортист. За всичките години с Людмил Хаджисотиров начело, клубът спечели три Купи на България, две Суперкупи, игра два финала в шампионата и завоюва три пъти бронзовите медали в първенството. Отделно, отборът завърши един път трети в Балканската лига, игра няколко поредни сезона в турнира за Купата на ФИБА Европа, като един път успя да премине и груповата фаза в надпреварата“, добавят от клуба.

„Ръководството на БК Рилски спортист благодари на Людмил Хаджисотиров за добрата съвместна работа през всичките тези години и му пожелава успех в бъдещите начинания“, завършва позицията на самоковци.