Рилски спортист продължи перфектната си серия в НБЛ, след като в последния си мач за 2022 г. в лигата победи в дербито на шампионата Балкан и то като гост с категоричното 83:68. Самоковци бяха напред в резултата почти през целия мач и не оставиха съмнения, че са по-добрият отбор в момента на терена.

Гостите постигнаха успеха в отсъствието на контузените Мирослав Васов и Брандън Рандълф.

Победата бе 12-а за Рилски спортист, който в следващия кръг приема Черноморец. Балкан, който бе в серия от осем поредни победи, вече е с 8-3 и ще посрещне ЦСКА.

Димаджио Уигинс заслужи приза за Играч на мача с Gastronom.bg, след като наниза 17 точки и добави 9 борби. Йордан Минчев вкара 15 точки за победителите. 12 точки добави Чавдар Костов, а 11 – Евън Бати. Деян Карамфилов отново бе страхотен на върха на атаката и завърши с 11 асистенции.

За Балкан с 14 точки записа  Калвин Годфри, а 12 добави Христо Захариев.

Академик Пловдив пък записа втори пореден успех и трети за сезона в НБЛ. Пловдивчани показаха характер и измъкнаха домакинска победа срещу Черноморец с 87:82.

Драмата беше голяма, след като домакините поведоха със 7 точки, но позволиха на съперника да навакса и да се приближи до 3 точки до почивката. Второто полувреме бе напълно равностойно, като в края на краищата домакините успяха да спрат устрема на „акулите“ и да спечелят успеха.

Васил Бачев се развихри и записа 21 точки и 9 борби. Джейлън Минет се включи с 14 точки, а 12 вкара Александър Милов. Играч на мача с Gastronom.bg обаче стана Махмут Давидов, завършил с 10 точки, 8 борби и 2 асистенции. С 10 точки се включи и капитанът Антъни Гуджино.

Георги Боянов бе над всички за Черноморец с 226 точки, а 23 наниза Мунис Туту. 14 точки добави Кинг Революшън.

Пловдивчани спечелиха борбата и макар че направиха повече грешки, играха по-задружно и комбинативно.

В следващия кръг Черноморец гостува на лидера Рилски спортист, а Академик Пловдив е домакин на Ямбол.