Рилски спортист (Самоков) не успя да спечели втора титла в Балканската лига. Момчетата на Росен Барчовски отстъпиха във финала на Фени Индустри (Македония) със 75:88. Играчите на Рилецо могат да се сърдят само на себе си за изпуснатия шанс, след като на почивката изоставаха само с десет точки. През третата четвърт бяха неузнаваемо слаби и допуснаха пасивът им да премине границата от 20 точки. Самоковци не се предадоха и в последните десет минути Иван Лилов и Владимир Мийович се развихриха и стопиха пасива на четири точки, но времето и силите на Рилецо не стигнаха обрат.

За Най-полезен играч на турнира бе обявен баскетболистът на Фени Дарко Соколов, а призът връчи бившият селекционер на България Пини Гершон, който бе специален гост на Финалната четворка.

За победителите Дарко Соколов бе най-резултатен с 23 точки. Войдан Стояновски се включи със 17 точки, а Горан Самарджиев добави 14.

За Рилски спортист Иван Лилов бе над всички с 20 точки и 7 борби. Другият състезател с двуцифрен актив в тима бе Владимир Мийович, който завърши с 12 точки и 8 борби.